Punt d’interès

2. Castell de Castellciutat

Castell de Castellciutat

És la fortificació principal del sistema defensiu de Castellciutat. L’emplaçament es va bastir sobre les restes de l’antic castell dels comtes d’Urgell a partir de 1692, fet pel qual va caldre traslladar el poble de Castellciutat al seu emplaçament actual.

Les contínues topades entre els regnes de França i Espanya, així com la presa de la Seu d’Urgell pels francesos, van portar a reforçar les defenses de frontera, i el turó de Castellciutat era un dels espais més adecuats.

El complex de la fortalesa comptava originàriament amb quatre baluards, mitges llunes avançades, casernes, magatzems i una capella. En el seu moment, fou una fortalesa ben emplaçada, i un  un referent important durant la Guerra de Successió. El general Josep Moragues en va ser el Governador militar i la va haver de rendir el 1713 a les tropes borbòniques.

El complex també va conèixer situacions bèl·liques en relació a la Guerra Gran de 1794, i més tard  va patir l’atac de les forces napoleòniques, va tornar a ser assetjat el 1822, i encara el 1875 quan les forces governamentals van atacar als carlins que s’havien emparat de la fortalesa. A l’actualitat les antigues estructures formen part d’un complex hoteler.

© 2024 La Seu Medieval · Tots els drets reservats · Política de cookies

Escriu la paraula o paraules que vols cercar