Itinerari

3. Castellciutat

Torre Blanca, Ciutadella

La Torre Blanca, com la Torre de Solsona, era una de les fortificacions avançades del castell de Castellciutat. Aquesta darrera protegia el conjunt defensiu des del flanc de migdia.

Veure punt d’interès

Castell de Castellciutat

És la fortificació principal del sistema defensiu de Castellciutat. L’emplaçament es va bastir sobre les restes de l’antic castell dels comtes d’Urgell a partir de 1692, fet pel qual va caldre traslladar el poble de Castellciutat al seu emplaçament actual.

Veure punt d’interès

Torre de Solsona

Es tracta d’una fortificació avançada del conjunt fortificat de Castelciutat. El nucli principal és una torre prismàtica culminada amb una terrassa. La planta inferior té espitlleres i una tronera de petites dimensions.

Veure punt d’interès

L’itinerari que proposem és llarg, i se situa a una certa distància del nucli urbà de la Seu d’Urgell, raó per la qual s’aconsella la utilització del vehicle per desplaçar-se fins els diferents punts d’interès.

Creuarem el riu Valira pel pont de la carretera N-260 per visitar, en primer lloc, la Torre de Solsona, una fortificació avançada del conjunt fortificat de Castellciutat que cobreix la fortalesa principal, el castell. Un cop feta la visita, retornarem per on hem vingut fins assolir de nou el camí que ens porta al castell de Castellciutat, una extraordinària mostra de l’arquitectura militar de finals del segle XVII, que va ser escenari de diferents conflictes al llarg dels segles XVIII i XIX. Actualment el conjunt allotja un complex hoteler. Des d’aquest punt, travessarem el nucli urbà de Castellciutat, on podem visitar l’església parroquial de Sant Feliu, i tot seguit remuntarem en direcció a la Ciutadella, que era també un punt de defensa complementari de la fortalesa de Castellciutat i que durant la segona meitat del segle XX va acollir una caserna de l’exèrcit. Amb la visita d’aquest complex donarem per acabat l’itinerari de Castellciutat.

© 2024 La Seu Medieval · Tots els drets reservats · Política de cookies

Escriu la paraula o paraules que vols cercar